top of page

Angol nyelvvizsga felkészítés

  • Writer's pictureAdmin

Zöld út gazdasági nyelvvizsga

Updated: Jan 13, 2018

Az egyik legkevésbé ismert államilag akkreditált gazdasági/üzleti nyelvvizsga, aminek struktúrája átlátható és tapasztalatom szerint vizsgázó-barát.


A szóbeli 3 részből ál:

1.Bemutatkozás:

Önmagadról kell beszélni 2-3 percig, szakmai terveidről, képzésedről és jövőbeli terveidről. Mivel ez az a rész, amelyre legjobban felkészülhetsz, érdemes nyelvtanilag és szókincsben is ügyelni rá, hogy szépen felépített, szókincsben is igényes bemutatkozással készülj.





2. Grafikon leírás:

Bár elsőre nehéznek tűnik, a grafikon leírás során egy viszonylag könnyen értelmezhető körábrát, table chartot, vagy függvényt kapsz, általában gazdasági változásokkal kapcsolatban. Erre ismételten fel lehet készülni, hiszen ugyanazt a szókincset kell felajánlani a növekedés, stagnálás, csökkenés különböző kifejezéseit. A grafikon leírás után egy-két kérédt kaphatsz a témával kapcsolatban.



3. Szituáció


Többfajta szituációs gyakorlat fordulhat elő a vizsga alatt : állásinterjú, prezentáció, országbemutatás. marketing, Pr stb. Keretet ad, ha a szóbeli témaköröket az felkészülés során végigveszed, hiszen ez alapján vannak a szituációk. A szituációkat nem lehet „előre megtanuéni” de felkészülni a témákból szókincs és kifejezésekben lehet és érdemes is.




37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page