top of page

Angol nyelvvizsga felkészítés

  • Writer's pictureAdmin

BME Nyelvvizsga

Updated: Jan 13, 2018

A BME nyelvvizsga viszonylagos népszerűségnek örvend, hiszen azok számára, akiknek fontos, hogy használassanak szótár az angol nyelvvizsga során, ez a nyelvvizsga lehet az egyik megoldás. Fontos azonban megjegyezni, hogy a BME nyelvvizsga egy biztos (nem hibátlan!), nyelvtanilag is igényes nyelvtudást követel meg, és kellő felkészülést igényel.



1. rész. Adott témáról szóló beszélgetés a vizsgázó személyes élménye alapján (időtartam: 5 perc).

A vizsgázó rögtön a vizsga elején – a köszönés és a vizsgapapír ellenőrzése után – kap egy témát, amiről a nyelvvizsgáztatóval beszélget el. A középfokú angol nyelvvizsga során két vizsgáztató van jelen, de csak az egyik vizsgáztató beszélget a vizsgázóval, a másik vizsgáztató pontozza a teljesítményt. A téma a BME nyelvvizsga szóbeli témakörei közül kerül ki (pld család, környezetvédelem, közlekedés, stb), aminek részletes listáját itt http://www.bmenyelvvizsga.bme.hu/mintafuzet/angol/temalista_angol_kozep.pdf

találod.

2. rész Prezentáció kép alapján (időtartam: 5 perc).

A BME középfokú angol nyelvvizsga második részében egy témáról kell folyamatosan 4-5 percig beszélned általánosságban. A témát nem te választod, hanem az első vizsga-feladat után kapsz két képet, amelyek a szóbeli témakörök egyikére utalnak (pld betegségek vagy utazás). Ezek közül kell egyet kiválasztanod, és erről folyamatosan beszélni. Ebbe a szóbeli nyelvvizsga részben a vizsgáztató nem tesz fel kérdéseket (legfeljebb a legvégén).

3. rész Szituációs gyakorlat (időtartam 5 perc):

Ebben a BME angol nyelvvizsga feladat részben a nyelvvizsgákon megszokott feladat-típussal találkozhatsz. Az előző nyelvvizsga feladat (prezentáció) után kapsz egy szituációs kártyát, amely angolul tartalmazza az instrukciókat.

Fontos: általában 3-4 pont van amelyet egy adott szituáció esetén megadnak, hogy meg kell kérdezned/beszélned kell róla, ezeket ne felejtsd el megkérdezni ezeket a szituáció során, különben sajnos pontlevonást kapsz.

●Ha nem érted a feladatot, nyugodtan kérdezd meg a vizsgáztatót (angolul természetesen). Mivel ez a nyelvvizsga része is a szóbeli témakörökön alakul (pld: étkezési szokások nyelvvizsga témakör – szituáció: egy barátod - a vizsgáztató – vegetáriánus szeretne lenni, a te feladatod, hogy kifejtsd ennek az előnyeit és hátrányait, és felhívd a figyelmét hogy legyen elővigyázatos stb.).

Recent Posts

See All
bottom of page